VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
En festdag for det danske grundvand!

En festdag for det danske grundvand!

I dag bør være en festdag for det danske grundvand! Med dagens afstemning i EU-Parlamentets Miljøudvalg er vi nemlig godt på vej til at sikre beskyttelsen af vores grundvand mod pesticidforurening”, udtaler Hanne Dahl, JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet.Miljøudvalget i Europa-Parlamentet har netop stemt om en betænkning - Breyer-betænkningen - omhandlende “Markedsføring af plantebeskyttelsesmidler”. Hanne Dahl har fremsat ændringsforslag til betænkningen i et forsøg på at forbyde pesticider i vores grundvand.

Jeg kan med stor glæde konstatere, at Breyer, ordføreren på betænkningen, har medtaget mine ændringsforslag, som udvalget nu har stemt ja til. Dermed er det såkaldte Forsigtighedsprincip ført tilbage til nationalstaterne og landene får dermed mulighed for at begrænse eller endda forbyde pesticider i sprøjtemidler”, udtaler Hanne Dahl.

Foreningen for de europæiske vandværker, som DANVA - den danske vand- og spildevandsforening - er en del af, har desuden opfordret medlemmerne af udvalget til at støtte Hanne Dahls ændringsforslag. Der er altså tale om en bred om velfunderet støtte, som nu har givet resultater.

Danmark er altså sikret retten til at oprette sig som en pesticidfri zone og undgå at giftige pesticider forurener vores grundvand. Det er uden tvivl en festdag for det danske grundvand”, slutter Hanne Dahl.

 

Læs også Beskyt vores grundvand

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.