VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
EU er ikke nogen folkelig sag

EU er ikke nogen folkelig sag

JuniBevægelsens spidskandidat til Europa-Parlamentet, Hanne Dahl, kommenterer på Jyllands Postens meningsmåling om de danske EU-forbehold fra.

Det undrer mig ikke, at danskernes opbakning til Euroen og de andre forbehold smuldrer. EU er ganske enkelt ikke de europæiske borgeres projekt, og det skal vi have lavet om på.JuniBevægelsen foreslår en ny start på samarbejdet i EU. Lad befolkningerne i EU’s 27 medlemslande vælge repræsentanter til en demokratisk forsamling, der kan skabe et nyt grundlag for et slankere og mindre bureaukratisk EU. Og hold så folkeafstemninger om det i alle lande på samme tid. Det kan bringe EU ud af krisen – og skabe en tiltrængt bred debat om, hvad vi vil med EU.

Den lave valgdeltagelse og endeløse række af debatter om hvordan gør vi EU mere vedkommende er bare flere eksempler på den manglende opbakning til EU.

Løsningen er ikke flere midler til propaganda, eller politikere der belærer presse og borgere om, at de bør interessere sig mere for EU. Løsningen er et slankere og mere demokratisk EU. Vi skal have skabt et samarbejde, hvor vi lovgiver om alt, der reelt er grænseoverskridende. Men vi skal ikke have et EU, hvor reglerne for det Indre Marked gang på gang træder ind over grænsen til den offentlige velfærd. Ja tak til fornuftigt samarbejde og handel og miljø. Nej tak til velfærd på markedets betingelser.

EU skal lovgive om mindre. Når det lovgiver skal det til gengæld gøre det med et ordentligt demokratisk mandat. Vi har brug for en ny traktat, der trækker en skillelinje mellem det Indre Marked og offentlig velfærd. En traktat der sikrer, at lovgivningen sker i åbenhed, og processen er til at forstå og kontrollere for den almindelige borger.

EU er alt for vigtigt et samarbejde til at være så håbløst udemokratisk.

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.