VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
EU’s hovedstæder skal kun være for elbiler

EU’s hovedstæder skal kun være for elbiler

JuniBevægelsen vil arbejde for, at alle europæiske hovedstæder i år 2020 kun skal tillade elbiler i byen.

EU-Kommissionen skal opfordre alle hovedstæder i EU til udelukkende at tillade elbiler i byen fra 2020. Som minimum skal sådan en regel gøres mulig og lovlig, da det normalt i EU vil ses som værende i strid med det indre marked, da det vil opfattes som diskrimination af andre typer biler.For at markere det politiske udspil, vil JuniBevægelsen være til stede på Rådhuspladsen i København torsdag 28/5 fra 15.30-17.00 i samarbejde med Dansk Elbils Komite. Det vil være muligt at se nærmere på en elbil og høre mere om elbilers mange fordele.

Ved at erklære EU’s hovedstæder for elbilszoner, kan vi tage et vigtigt første skridt for at skabe et seriøst marked for elbiler og komme CO2-forureningen til livs. Der skal handling til for at nedsætte CO2-forureningen og dette vil gøre en stor forskel for miljøet – og oveni støjer elbilerne heller ikke lige så meget som benzinmotorerne”, siger Hanne Dahl, JuniBevægelsens spidskandidat til EU-valget.

Elbiler er så energieffektive at det svarer til, at de kan køre 85 km pr. liter benzin. De bruger altså 75 % mindre energi end en almindelig bil. Og elbiler behøver ikke at være mere besværlige end en almindelig bil i dag. Der skal placeres opladningsstationer ved parkeringspladser, og folk skal kunne oplade bilen hjemme i garagen. Når vindmøllerne drøner derudad om natten, kan bilerne oplades i garagerne med den uudnyttede overskudsenergi og være klar til næste morgen. Vedvarende energi skal nemlig også være med til at gøre elbiler til en endnu bedre løsning på transport- og miljøproblemerne.

De tekniske muligheder er der, men vi har brug for nogle klare politiske og økonomiske rammer til at støtte udviklingen af elbiler og en omstilling til elektrificeret transport. Derfor synes jeg, at det her er et godt initiativ at støtte op om”, udtaler Per Praëm, Næstformand i Dansk Elbil Komité.

Elbiler er en del af JuniBevægelsens Klimaplan for at gøre EU CO2-neutralt i 2025. Elbiler kan fungere som energilager for vedvarende energi og er dermed en vigtig brik i den omstrukturering af energisektoren, som skal gøre det muligt at nå vores mål om et EU med 100% vedvarende energi i 2025. Se mere om Klimaplanen her

Kommentar til indlæget:

Nicklas Denhus, Tåstrup skriver:

Nicklas Denhus skriver:

El drevne transportmidler bør være eneste lovlige civile transportmiddel…

Biler. Scootere. Knallerter. Og cykler.

Til alle…

Og samfundet vil kunne opkræve penge for vejbrug af disse transportmidler.

Og dermed indtjene det samfundet mister på almindelige fossile transportformer.

EU bør gå forrest i vedvarende energi. Og skabe et el transport produktionsnetværk der kan gøre EU til verdens rednings krans.
Og jo hurtigere det blir indført jo hurtigere vil Finanskrisen være over.

Kommentar skrevet 06/07 2009


Molly, skriver:

Molly skriver:

ÅÅåh du er her endnu Nicklas D.. Tv2 bloggen savner dig *G*

Kommentar skrevet 06/11 2009


Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.