VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Forbyd kemikaliet Bisphenol A i sutteflasker

Forbyd kemikaliet Bisphenol A i sutteflasker

Sammen med min kollega i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, har jeg fremsat en skriftlig erklæring for at få Kommissionen til at forbyde det hormonforstyrrende kemikalie Bisphenol A, som findes i sutteflasker.Sammen med min kollega i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, har jeg fremsat en skriftlig erklæring for at få Kommissionen til at forbyde det hormonforstyrrende kemikalie Bisphenol A, som findes i sutteflasker. Vi er gået sammen om at fremsætte den skriftlige erklæring i Europa-Parlamentet for at få kæmpe for at forbyde Bisphenol A i sutteflasker. Erklæringen lanceres på Parlamentets samling i Strasbourg i denne uge og løber i 3 måneder. Den skal have et flertal af de 785 Europaparlamentarikernes underskrifter for at blive til noget - hvilket vil sige minimum 393.

Selvom man i Canada har valgt at fjerne sutteflasker fra markedet, som indeholder plastkemikaliet Bisphenol A, anser man i EU åbenbart ikke det potentielt sundhedsskadelige stof for farligt nok. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, mener, at stoffet i små mængder ikke er skadeligt for spædbørn. Men eksperter fra EFSA’s canadiske pendant – Health Canada – fastslår, at kemikaliet kan udgøre en sundhedsfare, både for mennesker men også miljøet, hvorfor sutteflasker med Bisphenol A nu trækkes af markedet i Canada som konsekvens. Sammen forsøger vi at få flertallet af Parlamentets medlemmer til at underskrive, så erklæringen kan videresendes til Kommissionen, der derefter skal tage sagen op.

Lovgivningen på dette felt må ændres i EU for at sikre den højst mulige forbruger- og sundhedsbeskyttelse. Vi håber at få nok underskrifter i Europa-Parlamentet, så den skriftlige erklæring bliver sendt videre til Kommissionen, der så skal tage stilling til sagen.

Kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer må ikke være noget man tager let på - mennesker og især vores børns sundhed og helbred må stå over alle andre hensyn!

Forbrugerrådet støtter op om initiativet og skriver om det i dag i deres nyhedsbrev.

Vores fælles pressemeddelelse kan læses her.

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.