VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Gør et æble om ugen vores børn sunde?

Gør et æble om ugen vores børn sunde?

Dette stykke symbolpolitik med et æble om ugen til en bestemt aldersgruppe er da fint nok, men det batter altså ikke noget for børnenes sundhed i længden”, udtaler Hanne Dahl til forslaget om en skolefrugtsordning til børn i EU.Æbler er et symbol på sundhed og holder angiveligt doktoren fra døren, men der skal desværre mere til for at sikre de europæiske børns sundhed og trivsel”, udtaler Hanne Dahl, JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet, til debatten om en skolefrugtsordning til børn i EU.

Europa-Parlamentet diskuterer og stemmer i dag om et lovforslag fra danske Niels Busk om en ordning med skolefrugt til 6 til 10-årige børn i EU. Målet med uddelingen af frugt i skolerne er at bekæmpe fedme og give børn sundere madvaner.

“Man kan jo ikke være imod ambitionen om at gøre vores børn sundere og sørge for, at de får frugt i stedet for slik og cola”, udtaler Hanne Dahl.

Det er et fint initiativ - især fordi det skal gå til alle på tværs af sociale skel og ikke skaber social ulighed - men ellers er det desværre kun en dråbe i havet i kampen for at sikre vores børns sundhed. Man skulle hellere lægge kræfter i en mere helhedsorienteret sundhedspakke, der reelt ville rykke grænser for børns sundhed. Et skridt på vejen i denne retning kunne være et EU-forbud mod sodavands- og slikautomater på skoler. Det ville afskære børnene for at fristes i skoletiden”, udtaler Hanne Dahl.

Dette stykke symbolpolitik med et æble om ugen til en bestemt aldersgruppe er da fint nok, men det batter altså ikke noget for børnenes sundhed i længden”, slutter Hanne Dahl.

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.