VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Klimapakken et råddent kompromis uden ambitioner

Klimapakken et råddent kompromis uden ambitioner

EU-Parlamentet har i dag stemt ja til en tynd kop te af en klimapakke, som desværre varetager industriens interesser bedre end miljøets. Det er resultatet af et råddent møgkompromis mellem den socialdemokratiske og den konservative gruppe i Parlamentet, som viser en klar mangel på politisk mod. Det er i sandhed en sort dag for miljøet.Europa-Parlamentet har i dag stemt ja til den meget omtalte Energi- og klimapakke. Efter Rådets behandling i sidste uge og nu Parlamentets er det efterhånden en noget udvandet og uambitiøs pakke, der varetager industriens interesser bedre end miljøets.

Hanne Dahl, JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet, stemte ja til de forbedringer der er i pakken, men nej til resten - bl.a. lagring CO2 i jorden og forslaget om at handle CO2-kvoter med ulande.

“EU-Parlamentet har i dag stemt ja til en tynd kop te af en klimapakke. Det er resultatet af et råddent møgkompromis mellem den socialdemokratiske og den konservative gruppe i Parlamentet, som viser en klar mangel på politisk mod”, udtaler Hanne Dahl.

Hanne Dahl talte tirsdag til debatten om klimapakken og kritiserede især en helt bestemt del af pakken, som omhandler lagring af CO2 i jorden - det såkaldte Carbon Capture and Storage:

“Ideen om at lagre CO2 i jorden er helt absurd. CO2 er forurening, hvad enten det er i luften eller i jorden. Vi kan ikke basere klimaindsatsen på at gemme forurening til de kommende generationer.”

“Denne del af pakken baserer sig endda på en ikke eksisterende teknologi, som usikre prognoser siger tidligst er udviklet i 2015-20. Pengene skulle hellere gå til at udvikle sektoren for vedvarende energi”, siger Hanne Dahl.

Et andet stort problem med klimapakken er muligheden for at eksportere kvoter af CO2 til ulande:

“Det bliver rent faktisk muligt for EU at eksportere 70 % af sin CO2 udledning til ulande og dermed bare tørre ansvaret af på dem ved at betale sig fra det. Det er dybt uansvarligt og vil betyde, at ulandene vil få sværere ved at udvikle sig”, siger Hanne Dahl.

“Det her er et klokkeklart eksempel på, at EU-Parlamentet kunne bruge den indflydelse de rent faktisk har, men i stedet bøjer sig for Rådet. Miljøet er tydeligvis ikke så vigtigt som man lader som om - Det er alt sammen bare tom snak. Det er i sandhed en sort dag for miljøet”, siger Hanne Dahl.

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.