VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Ny skarp kritik af Kommissionens brug af industriens eksperter

Ny skarp kritik af Kommissionens brug af industriens eksperter

Den Europæiske organisation ALTER-EU (The Alliance for Lobbying Transparency and Ethics Regulation) udsendte lige før jul en pressemeddelelse hvor EU-kommissionen og dens forhold til de såkaldte Ekspertgrupper skarpt kritiseres.Organisationen kritiserer bl.a. at Kommission fortsætter med – og forsvarer – at flere af ekspertgrupperne domineres totalt af industrien. Dette, selv om det er i strid med Kommissionens egne regler.
JuniBevægelsen tilslutter sig den hårde kritik.

Det er rent ud sagt hul i hovedet, at Kommissionen ikke engang vil følge sine egne regler, og sikre at det ikke kun er den ene side der bliver hørt i nogle af grupperne. Der er jo en grund til det krav,” siger JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet, Hanne Dahl.

To af de ekspertgrupper der, ifølge Alter-EU, kontrolles af industrien er ekspertgrupperne for Bioteknologi og Kul.

Jeg må også indrømme at det ikke just gør mig tryg, at grupper som disse kontrolleres af industrien. For industrien har jo en åbenlys interesse i de mest lempelige regler – og mindst muligt kontrol. Men de fleste af os andre vil nok mene at det bør forholde sig omvendt.

Kritikken fra ALTER-EU går dog videre, og det påpeges at Kommissionen stadigt ikke har oplyst hvilke organisationer og personer der sidder i de enkelte grupper, noget man ellers havde lovet ville ske.

Jeg er naturligvis også helt enig med Alter-EU i, at det er totalt uforståeligt hvordan man kan have skatteyderfinansierede ekspertgrupper, som man stadigt ikke må vide hvem der sidder i. Man får næsten lyst til at spørge – hvad er det Kommissionen er bange for? ” lyder det fra Hanne Dahl.

 

Hanne Dahl vil i det nye år tage sagen op i Europa-Parlamentets formandskonference, for at få lagt pres på Kommissionen.

 

Pressemeddelelsen fra Alter-EU kan læses her

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.