VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
SF stemmer ja til yderligere liberalisering af energimarkedet

SF stemmer ja til yderligere liberalisering af energimarkedet

Europa-Parlamentet har i dag i Strasbourg vedtaget en lovgivningspakke med omfattende liberalisering af energimarkedet. Stik mod almindelig SF-politik jubler deres kandidat Margrethe Auken over dagens resultat. JuniBevægelsens medlem af Parlamentet Hanne Dahl stemmer nej.Det er påfaldende, at JuniBevægelsen skal føre SF-politik i EU, mens deres egen Margrethe Auken gør det stik modsatte. Jeg troede, at vi kunne være enige om, at liberalisering af energimarkedet primært er en støtte til store selskabers satsning på atomkraft og fossile brændstoffer – og ikke en satsning på vedvarende energi. Men det er åbenbart ikke SF’s holdning længere”, udtaler Hanne Dahl

Der vil ikke blive investeret lige så massivt i vedvarende energi, når det fungerer på markedets vilkår, som hvis den offentlige sektor sad med ansvaret. De store energiselskaber i EU er ude på at skabe profit, på f.eks.
atomkraft, mens kun en politisk og offentlig indsats, vil kunne sikre en seriøs investering i vedvarende energi og fremtidens energiformer.

Liberaliseringen af energimarkedet er dybt problematisk, da den netop favoriserer de gamle teknologier som kul og atomkraft. Derfor stemmer jeg nej til udbygningen af distributionen og transmissionsnetværket mellem landene, og oprettelsen af et fælles agentur med en liberaliseringsdagsorden. Vi må satse på vindmølleenergien fra Danmark og ikke lade os tvinge til at importere kul- og atomkraftsenergi fra Sverige og Tyskland”, siger Hanne Dahl.

JuniBevægelsen stemmer derimod ja til de dele af lovgivningspakken, som sikrer forbrugernes rettigheder og kan hjælpe med at bryde monopoler.

Vi skal ikke eksportere vores overskud af vindmølleenergi billigt til Tyskland - overskuddet skal i stedet bruges til at opfylde målet om udelukkende at bruge vedvarende energi i 2030”, siger Hanne Dahl.

Kommentar til indlæget:

Niels, København skriver:

Niels skriver:

Godt!

Kommentar skrevet 04/22 2009


Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.