VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Tillykke Europa: Traktaten er nu helt død

Tillykke Europa: Traktaten er nu helt død

De irske vælgere har forkastet Lissabon-traktaten ved gårsdagens folkeafstemning.De irske vælgere har forkastet Lissabon-traktaten ved gårsdagens folkeafstemning. Først og fremmest må man jo sige: Til lykke til Europa med resultatet. De irske vælgere har fejet Lissabon-traktaten af bordet og det er en god ting. Noget vi skylder irerne tak for. Hør Hanne Dahl debattere konsekvenser af det irske valg i DR Deadline (fredag d. 13)

image
Først og fremmest må man jo sige: Til lykke til Europa med resultatet. De irske vælgere har fejet Lissabon-traktaten af bordet og det er en god ting. Noget vi skylder irerne tak for. For det betyder at vi nu kan komme i gang med at diskutere, hvordan vi får skabt et borgernes Europa - i stedet for det politikernes og bureaukraternes samarbejde som Lissabon lagde op til,” siger JuniBevægelsens medlem af EU-parlamentet Hanne Dahl, som kommentar til resultatet af den irske folkeafstemning.


“Det vigtigste nu er at man stopper de sædvanlige motiv-bortfortolkninger af, hvorfor folk har stemt nej. Sagen er at de irske vælgere har sagt nej til Lissabon-traktaten, og det må respekteres. Derfor må man også gøre det klart: Lissabon-traktaten er endegyldigt bortfaldet. Det der med at sige, at når der stemmes ja, så er det indholdet man har sagt ja til, men når man siger nej, så er det noget helt andet - det må stoppe.”

Det betyder at der ikke skal være flere sminkede lig eller skinmanøvrer. Forsøgene på at gennemføre en forfatning bag om ryggen på borgerne må stoppe og vi må i stedet se fremad. Sagen er jo, at traktaten var og er uegnet som grundlag for fremtidens europæiske samarbejde. Det var de franske og de hollandske vælgeres dom ? og nu også de irske. Det vælgerne efterlyser, er ikke endnu en ny version af Forfatningen, men derimod en ny og mere demokratisk retning for Europa.

Læs også JuniBevægelsens udspil til at komme komme videre: En ny begyndelse. Du kan også læse om udspillet på blandt andet berlingske.dk og jp.dk.
Derudover kan du se Hanne Dahl i Deadline om konsekvenserne af det irske nej.

Kommentar til indlæget:

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive din mening!

Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.