VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Festlig og farverig morgenmad på vej

Festlig og farverig morgenmad på vej

EU har tvunget dårlige fødevarer igennem i Danmark. Først med krav om at tillade flere tilsætningsstoffer, dernæst med krav om at tillade markedsføring.

Fra 2007 bliver det lettere for børn at overbevise deres forældre om at der skal sodavand og slik i indkøbsvognen og at havregrøden skal erstattes af de mange morgenmadsprodukter, som sælges i farvestrålende emballage. Hjælpen kommer fra EU. Her vedtog man sidste år nye regler for markedsføring af ”berigede” fødevarer. De nye regler vil medføre store forandringer i Danmark. Her har det hidtil været forbudt at markedsføre underlødige og generelt usunde produkter med en oplysning om at de er blevet tilsat et eller flere vitaminer eller mineraler. Typisk er det “usunde” fødevarer med et højt indhold af fedt og sukker som beriges. Fx. slik, saftevand, sodavand, snack og morgenmads-produkter.
Danmark har længe været under pres fra EU på grund af en restriktiv politik på området. Det danske forbud er blevet opfattet som en handelshindring, da producenter ikke har kunnet komme ind på det danske marked med de samme produkter, som de markedsfører i de andre EU-lande. I flere af EU-landene har man kendt til ”berigede” fødevarer i mange år. Det gælder f.eks. England.
Den engelske fødevarekommission undersøgte i 1999 i alt 260 berigede fødevarer. Undersøgelsen gik ud på at finde ud af, hvor meget salt, sukker og fedt der er i de berigede fødevarer. Undersøgelsen viste at næsten tre ud af fire af de berigede fødevarer havde et alt for højt indhold af salt, sukker eller fedt.
Den engelske fødevarekommission skrev følgende på deres hjemmeside:
“Det foruroliger, da det ser ud til at berigelse bliver brugt som en marketingstrategi for at promovere en række forarbejdede fødevarer, som vi burde spise mindre og ikke mere af. Samtidig udhules betydningen af nærende mad og sunde spisevaner.”

Kommentar til indlæget:

formatvorlage1, PXEzEUzdmiVx skriver:

formatvorlage1 skriver:

car rental car rental http://www.hellzyea.com/car-rental  vrnsuf

Kommentar skrevet 12/23 2009


Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.