VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Blog

Æblegrød og uldne underbukser

Jeg er opdraget under Schlütter og oliekrise og har derfor lært, at når man fryser skal man tage en undertrøje på. Min farmor er naturligt nok opdraget i første halvdel af forrige århundrede og af hende har jeg annammet følgende lære. Ingen kvinde bør gå gennem livet uden et par uldne overtræksbukser. Hun lærte mig også tidligt at lægge toiletpapir på sædet, hvis der var beskidt på offentlige toiletter, længe før automaterne med toiletcoversheats var opfundet. Alt i alt drog hun stor omsorg for sit barnebarn og de første uldne har hun i sin tid foræret mig, fordi jeg som barn døjede frygteligt med blærebetændelse.

Tunge sager

Og så kom vi til en af de tunge sager. Øh, nåh nej ikke helt måske. Som alle møder, blev dette møde i formandskonferencen indledt med et spørgsmål fra mødelederen, om der var noget til dagsordenen. Det var der.
En af mine kollegaer var blevet forfærdeligt fortørnet over noget en anden kollega have sagt. Denne kvindelige kollega fra den liberale gruppe havde både på skrift og TV tilladt sig at kalde parlamentets samlinger i Strasbourg for en lejrskole. Vi gik på arbejde, stemte, vidste måske hvad vi stemte, vidste det måske ikke. Det var frækt, men var ikke det min konservative kollega var mest oprørt over.

Morgenmadsmøde med Barosso

Jeg har været til morgenmadsmøde med Barosso. Temaet var den finansielle krise. Han talte i går i plenarsalen, hvor jeg også havde lejlighed til at tale og stille spørgsmål til det program kommissionen fremsatte den 29/10 under overskriften: “From crisis to recovery”.
I går fik jeg ingen svar på mine spørgsmål, og jeg benyttede naturligvis lejligheden til at genfremsætte dem og samtidig komme med nogle supplerende bemærkninger til den indledende tale Barosso holdt imens kaffen blev skænket og croissanterne krummede i skødet på os alle.

En dag bliver jeg måske smart

Af og til tænker jeg på, om mit liv bare er for nørdet. Jeg rejser frem og tilbage mellem Jylland og Bruxelles og arbejder for en temmelig nørdet sag. Ja jeg synes den er vigtig. Men engang imellem overvejer jeg om jeg kunne have et andet liv. Et liv hvor jeg går på arbejde som alle andre.
Et liv hvor jeg ser min familie hver aften i stedet for den kontakt der af og til føles smertelig sporadisk. Jeg kunne måske også være lidt smart og med på noderne. Jeg kunne networke og gå til receptioner og pleje en profil på facebook professionelt. Jeg kunne bygge noget op i stedet for at have gjort kritik til min mærkesag.Det er ikke smart at være EU-kritiker. Jeg ved det godt, I behøver ikke sige det.

Fra krise til sejr

Denne uge har budt på noget der ligner en diplomatisk krise og en stor parlamentarisk sejr.Jeg har været på delegationsrejse med EU-parlamentets forfatningsudvalg. Turen gik til Prag, hvor formålet var, at aflægge et officielt besøg hos landet, der overtager formandskabet for EU efter nytår.
Jeg troede i min naivitet, at der var tale om en slags høflighedsvisit. Men nej! Der tog jeg grueligt fejl. Den underliggende dagsorden hos mine medrejsende viste sig at være, at man skulle true/skræmme/nedgøre Tjekkiet til at ratificere Lissabon traktaten inden de overtager formandskabet.

From Crisis to victory

(Due to requests from various persons I have translated this blog-entry in to English)
To read the original post (in Danish) / For at læse det oprindelige indlæg på dansk - klik her The past week offered something resembling a diplomatic crisis as well as a major parliamentary victory.

Første gang…

I dag var det første gang jeg skulle til møde i formandskonferencen efter at være blevet valgt til formand for vores politiske gruppe i EU-parlamentet. Mødet består af de forskellige gruppeformænd og gruppernes administrative ledere. Formandskonferencen regnes for at være parlamentets mest magtfulde organ. Mødet ledes af parlamentets formand, som er den tyske konservative Pöttering.

Om tal og stor tak!

I disse timer foregår der intet mindre end en kamp. Den udkæmpes af alle tapre medarbejdere i EU-parlamentet. Altså kamp og kamp, der er ingen der har trukket sabler og pistoler. Våbnene er spidsede blyanter og drev på PC’er der hele tiden truer med at gå ned.

Hele sandheden tak!

I dag har der været ikke mindre end to kontroversielle debatter i Forfatningsudvalget. Den ene handler om en fælles kommunikations politik for alle EU’s institutioner. Man skal almindeligvis være skeptisk når offentlige institutioner fastlægger kommunikationspolitik. Man skal i særdeleshed være skeptisk, når det er EU, der ønsker at fastlægge en kommunikationspolitik.

Finansverdenen ligner jo et beskyttet værksted.

Da jeg tidligt mandag morgen tændte bilradioen på vej i lufthavnen, var den første nyhed, at min bank er i alvorlig økonomisk krise. Heldigvis er jeg småsparer, så jeg taber ingen penge. Men aktionærerne græder. Den verdensomspændende økonomiske krise er nået til mit lille pengeinstitut.
Problemets kerne ligger i den måde globaliseringen har udviklet sig på, ikke mindst retten til at kapitalen kan flytte sig frit hen over grænserne. Hver dag skifter uanede milliarder af kroner ejer - langt mere end der modsvares af, hvad der handles for. Der spekuleres som aldrig før, uden andet formål end at nogle ejere mener, de på den måde kan score et overskud. For den reale økonomi er denne trafik kun til skade, akkurat som vi ser det lige nu, hvor spekulationer på det amerikanske boligmarked har udløst en international finansiel krise.

Side 2 af 9 sider  <  1 2 3 4 >  Last »