VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Blog

Jamen du bor da ikke i Mississippi?

Jamen du bor da ikke i Mississippi? Sådan faldt ordene prompte, da jeg fortalte min ven og kollega fra Argentina om det hotteste EU-relaterede emne i den danske debat. Jeg fortalte ham om 24 års reglen og sagde, at den kæmpede man hårdt for at bevare i Danmark.
Anledningen var, at vi diskuterede heftigt på kontoret om den opstandelse det har vakt, at jeg offentligt har tilladt mig at undsige 24 års reglen. Ja det gør jeg faktisk ikke i mit indlæg, fordi jeg vidste det ville være kontroversielt.

Lad Strasbourg ligge i Bruxelles…

En af mine kolleger i EU-Parlamentet har fået en rigtig sjov ide!

1 gang hver måned flytter Parlamentet med medarbejdere, politikere og alle deres ting til Strasbourg. En håbløs ordning forhandlet i en sen nattetime for en del år siden, fordi Frankrig ønskede at huse en EU-institution.

Stort set alle i EU-Parlamentet er imod ordningen, men fordi det står i traktaten, at EU-Parlamentet skal mødes 12 gange om året i Strasbourg, kan man ikke ændre ved det. Traktaten kan kun ændres hvis alle statsministrene er enige - og Frankrig er faktisk helt tilfreds med at have et Parlament i Strasbourg.

Trading Water for cheap Wine

Jeg kommer lige fra et møde i Forfatningsudvalget. Den franske udenrigsminister var til stede. Han skulle tale om Lissabon-traktatens skæbne. Han talte varmt om at lytte til borgerne og respektere dem. han lagde op til udvalgets debat om kommunikations-strategi for EU. Midt under mødet fik jeg en SMS fra min kollega Line, der netop havde læst et telegram fra den franske nyheds-tjeneste, der citerede Sarkozy for at have sagt, at Irland skulle stemme igen.

Sarkozy

I dag har Frankrigs præsident Sarkozy holdt tale i EU-parlamentet i anledning af at Frankrig overtager formandsskabet. Hans prioriteter var fantastiske. Fødevarekrisen skulle løses ved hjælp af mere landbrugsstøtte ikke mindre. Ikke et ord om at vejen frem måske var at mindske den animalske produktion.

Meget mærkeligt firma

Det har været en meget mærkelig uge i Strasbourg. For mig har dne selvfølgelig hovedsagligt stået i glædens tegn. Glæde over nej’et til Lissabon traktaten har været stor i min politiske gruppe, der heller ikke har spillet nogen lille rolle i at opnå resultatet idet en af de førende figurer i kampagnen kommer fra os af.

Euroen til sin første eksamen

Denne tale holdt jeg idag i plenar-salen. det var en besynderlig følelse for det blev opfattet som ufattelig provokation at nogen kunne finde på diskutere hvordan euroen virkede.

En ny begyndelse

Nej’et til Lissabon traktaten i Irland skal bruges til en historisk ny begyndelse. Nu er der lejlighed til at skabe et samarbejde som kan få folkelig opbakning. Den næste traktat skal til Folkeafstemning i hele EU og den skal ikke skrives af EU-eliten.

Lukket åbenhed

Idag har der været en høring i EU-parlamentet. Anledningen er at kommissioenen har fremlagt et nyt forslag til hvordan man sikrer offentligheden adgang til kommissionens dokumenter.
Der er bare den meget store hage ved forslaget, at det indskrænker vores ret til at søge aktindsigt istedet for at udvidde den.

Et hundeslagsmål

Et hundeslagsmål, det var hvad det var da der idag var afstemning og hvorvidt det skal gøres vanskeligere at danne en politisk gruppe i EU-Parlamentet.
I følge socialdemokraterne og de konservative skal det. Men alle de andre politiske grupper der er mindre var imod. Derfor lykkedes det faktisk at forslaget der var en ændring af parlamentets procedurer til at falde.

Og verden gik i stå

“Og verden gik i stå et rart sted”! Sådan hedder det i Sussanne Brøggers skønne epos om teater skrædderen Tone. Verden gik i stå et rart sted - når Tone lader en sanseoplevelse fylde krop og sind.

Side 3 af 9 sider  <  1 2 3 4 5 >  Last »