VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Blog

Find Hanne Dahl på ny side !

Her kan du læse om JuniBevægelsen og Hanne Dahls arbejde i EU. Da JuniBevægelsen er nedlagt opdateres siden ikke længere. Gå til http://www.hannedahl.dk hvis du vil se hvad Hanne laver nu.

En etape er slut

Så det sidste gang jeg tager turen til Strasbourg. Mit mandat ophører mandag. Det gælder for alle der forlader EU-parlamentet hvad enten de gør det frivilligt eller ufrivilligt. I den anledning er der arrangeret en afskedsreception og en - tro det eller lad være - højtidelig ceremoni hvor vi overrækkes parlamentets fortjenstmedalje af Pöttering. Jeg kan ikke gøre for det. Det må jeg have med. Tænk at Pöttering er nødt til at overrække mig en medalje for min store indsats for det europæiske fællesskab.

Forbruger eller borger?

Forbrugerrettigheder er blevet det store mantra i EU. I denne uge stemmer vi om to betænkninger, hvor man forventer at lade meget bitre piller glide ned med forbrugerrettigheder som sukkerglasur.

Den ene afstemning handler om en øget liberalisering af energimarkedet. Her ser man politikere, der ellers burde forsvare den offentlige pligt til at forsyne borgerne med energi og vand efter hvile i “sig selv princippet” baseret på forbruger ejede selskaber, undskylde eller ligefrem forsvare den øgede liberalisering med en henvisning til forbrugerrettigheder.

Bingo Delors!

I sidste uge kunne man læse på EU Observer, at Delors så pessimistisk på fremtiden for Eurozonen.

En af euroens faddere udtrykte altså sin bekymring for EU og euroen forud for det nyligt afholdte topmøde. Han sagde blandt andet, at han var bekymret for den manglende vilje til at rydde op i den finansielle sektor og indføre nye regler for overvågning.

Tyrkiet i EU…

På denne samling i Strasbourg skal der være debat om Tyrkiets optagelse i EU. Det hedder sig, at man skal gøre status over hvor de står i forhold til at blive medlemmer. Dette er en øvelse man laver hvert år.

Jeg mener, at Tyrkiet skal være medlem af EU. Man kan komme med argumenter for og imod, men man må gøre sig klart, at det er et politisk spørgsmål mere end noget andet…

Jeg melder pas!

I et Ritzau telegram, publiceret bl.a. på JP’s hjemmeside og Netavisen180grader.dk kan man læse, at den tidligere DR-journalist Poul F. Hansen hellere vil debattere med nazister end EU-modstandere. Nu er jeg ikke modstander af EU, men tilhænger af et anderledes ordentligt EU, end det vi har i dag.

Elbilerne rører på sig

De sidste par dage har jeg i medierne læst og set om, at der i 2011 satses på at være flere tusind elbiler, som kører rundt på de danske veje. Og i de sidste måneder er der blevet mere og mere fokus på elbilen som en seriøs arvtager for benzin- og dieselkøretøjer. Selv har jeg længe haft elbiler som en af mine mærkesager og også haft en kronik og debatindlæg i danske aviser i efteråret 2008.

Kan enderne mon nå sammen?

Barroso er for tiden en hyppig gæst i EU-parlamentets formandskonference. Igen i dag skulle vi mødes over kaffe og croissanter. Temaet er ligeså forudsigeligt - som at kaffen er kold og jeg krummer ud over det hele - den finansielle krise.
EU er i forfærdelige problemer her. Man vil gerne optræde handlekraftigt, men reelt er der ikke det helt store overblik. Man taler om at skabe tillid. Man taler om grøn vækst i bilindustrien. Man taler om finansielle hjælpepakker til banksektoren. Man taler om at skabe jobs i de såkaldte smv’er. EU-slang for små og mellemstore virksomheder.

Out of the frying pan and into the fire

The day begun with a meeting with the Dalai Lama. He was invited to speak in the plenary and prior to that he was to meet with the presidents of Parliaments groups, and I did not want to miss the opportunity to meet such a celebrity.
Everyone had the possibility to ask him a question or make a short remark on the situation between China and Tibet. I left my group’s speaking time to my co-president, who specifically wanted to hear how the Dalai Lama viewed the changes in the UK’s policy regarding Tibet.

Fra asken til ilden

Fra møde med Dalai Lama torsdag formiddag og så direkte videre til Formandskonferencens besøg i Prag torsdag og fredag - to vidt forskellige verdener må man sige!
Dagen begyndte med et møde med Dalai Lama. Han var inviteret til at tale i plenarsalen. Forud skulle han mødes med alle gruppeformændene og jeg undlod ikke at benytte lejligheden til at hilse på så stor en berømthed.

Side 1 af 9 sider  1 2 3 >  Last »