VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
En etape er slut

En etape er slut

Skrevet den 10/07 2009

Så det sidste gang jeg tager turen til Strasbourg. Mit mandat ophører mandag. Det gælder for alle der forlader EU-parlamentet hvad enten de gør det frivilligt eller ufrivilligt. I den anledning er der arrangeret en afskedsreception og en - tro det eller lad være - højtidelig ceremoni hvor vi overrækkes parlamentets fortjenstmedalje af Pöttering. Jeg kan ikke gøre for det. Det må jeg have med. Tænk at Pöttering er nødt til at overrække mig en medalje for min store indsats for det europæiske fællesskab.Jeg mener selvfølgelig selv, at jeg har ydet en stor indsats for det europæiske fællesskab. For at få det lavet om til et demokratisk politisk samarbejde, hvor beslutningstagerne kan holdes ansvarlige af borgerne.

Men det er nok ikke helt sådan Pöttering ser på det. Når jeg tænker tilbage på møderne i formandskonferencen, hvor han har været helt rød i hovedet i undertrykt ærgelse eller delegationsrejserne, hvor han har følt sig kaldet til offentligt at undskylde, at der fandtes så uheldige elementer som mig, i den hjord han var hyrde for.

Nå men det er fortid. Pöttering kommer til at takke mig for min indsats. Jeg får lejlighed til at tage afsked med en lang række gode kollegaer, som jeg kommer til at savne. Nogen for det gode andre for det onde. Men når regnebrættet gøres op, ville jeg ikke have undværet en dag i det år hvor min arbejdsplads har ligget i Strasbourg eller Bruxelles. Det har været sjovt. Det har været hårdt. Frem for alt har det været meget meningsfyldt. Jeg er oprigtig ked af det på demokratiets vegne. Et EU-parlament uden JuniBevægelsen er ikke så godt som et EU-parlament med. Men sådan er Leif - han kan være hård at forhandle med og giver ikke altid ved dørene.

Når medaljeoverrækkelsen er slut vil jeg - sikkert ikke uden vemod - tillade mig nogle dage som turist i Alsace. Egnen er skøn og jeg har behandlet den stedmoderligt, når man tænker på, hvor mange uger jeg har tilbragt der, og hvor lidt jeg har set af den.

“Touren” er der et par dage. Den har både mål og start i vinbyen Colmar fredag. I og for sig et udmærket billede på, hvordan det sikkert føles, når vi igen kører nordpå til Danmark.

Jeg er kommet i mål på en etape og tager hul på en ny. Jeg er ikke ved vejs ende - for jeg forventer, at der er masser af liv og udfordringer til mig endnu. Men en etape er slut. I Colmar slutter og begynder alt.

Kommentar til indlæget:

Ole Aabenhus, Bruxelles skriver:

Ole Aabenhus skriver:

Tak for en munter, spids og rablende velskrevet blog. Hvis du kommer forbi i Bruxelles, fabrikerer jeg gerne en læsermedalje.
o.

Kommentar skrevet 07/10 2009


Karen Bjørnholdt, Skanderborg skriver:

Karen Bjørnholdt skriver:

Tak for din indsats, jeg havde sådan håbet du kunne fortsætte dit arbejde, som jeg har nydt at følge i bloggen. Stiller du op senere har du min stemme igen.

Kommentar skrevet 07/10 2009


Carsten Nielsen, København V skriver:

Carsten Nielsen skriver:

Tak for indsatsen Hanne!...keep on truckin´.....!!

Kommentar skrevet 07/10 2009


Renate Belusa, Kgs.Lyngby skriver:

Renate Belusa skriver:

Kære Hanne Dahl.
Om nogen har fortjent en medalje så må det være dig. Og jeg under Pøttering den glæde at skulle overrække dig den. En stor tak for din indsats - den kan da ikke have været forgæves.
learned38

Kommentar skrevet 07/10 2009


Ullakia Broch, 8700 Horsens skriver:

Ullakia Broch skriver:

Hej Hanne. Ja det er altid trist når noget godt slutter - tak for din og ja hele junibevægelsens store indsats.
Ønsker dig held og lykke på sidste etape i dette løb…
Tak smile
Mange hilsner
Ullakia Broch

Kommentar skrevet 07/11 2009


Bjarke H. Lyster, Århus skriver:

Bjarke H. Lyster skriver:

Hej Hanne

Ligeså en stor tak for indsatsen herfra. Sikke en skam, at det ikke kunne blive længere tid. Både fordi det havde været godt for EU, og fordi du på alle måder havde fortjent det.

De bedste hilsner og alt godt fremover fra
Bjarke

Kommentar skrevet 07/11 2009


Line Hødnebø, Oslo skriver:

Line Hødnebø skriver:

Hei Hanne
Jeg vil gjerne ha deg med i en tv-reportasje på norsk tv. Om Bisphenol A og det det danske vedtaket om forbud i sutteflasker.  jeg skal til Københavnn med kameramann mot slutten av neste uke (onsdag eller torsdag). Er du tilbake fra vindistriktet allerede da?

Kommentar skrevet 09/02 2009


ElisabettaQi, US skriver:

ElisabettaQi skriver:

Thank you very much for your good enough outcome referring to this good post. I couldn’t determine this kind of dissertation international online and was going to order the dissertation writing. Therefore, I get all material at this time.

Kommentar skrevet 02/08 2010


Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.