VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Jeg melder pas!

Jeg melder pas!

Skrevet den 07/02 2009

I et Ritzau telegram, publiceret bl.a. på JP’s hjemmeside og Netavisen180grader.dk kan man læse, at den tidligere DR-journalist Poul F. Hansen hellere vil debattere med nazister end EU-modstandere. Nu er jeg ikke modstander af EU, men tilhænger af et anderledes ordentligt EU, end det vi har i dag.Men jeg gætter på, at hans bemærkning er møntet på sådan en som mig. Derfor vil jeg lige bruge et øjeblik på at analysere dette udsagn fra venstremanden. Venstre må selvfølgelig fuldstændigt frit vælge om de tør møde EU-kritikere i debat eller ej. Men det er ude på overdrevet, når man vælger at kategorisere os, der på fuldstændig legitim vis arbejder i EU-parlamentet og tager del i den demokratiske proces i Danmark som værende “længere ude” end nazister.
Det er selvfølgelig et gammelt kneb at forsøge at begå karaktermord, hvis ikke man kan andet. Ikke desto mindre virker sammenligningen mellem “os” og Holocaust fornægtere simpelthen for ubegavet. Men måske er sandheden, at der virkelig er sket en total kovending i bondepartiet. Hansen vil i hvert fald vide, at nazister bare er nogle ensomme stakler med dårlig ånde og deraf følgende manglende pigetække. 
Men nu satser Venstre åbenbart på den ellers meget udskældte rundkredspædagogik. De skal inviteres indenfor i Venstre og accepteres. Om den dårlige ånde, bumserne og svenskerhåret forsvinder og det vælter ind med frække aftaler melder historien intet om?
Men jeg melder pas! Hvis denne dæmonisering af “os” er det bedste, Venstre kan finde på til valget til EU-parlamentet, ser det skræmmende ud for demokratiet i Danmark og fremtidens EU.

Kommentar til indlæget:

Poul F Hansen, Faxe Ladeplads skriver:

Poul F Hansen skriver:

Hej.
Nej min kommentar var myntet på dem, der totalt afviser EU, og altså ikke på dig. Derfor skrev jeg “Nej til EU”.

Jeg vil meget gerne diskutere med dem, der er skeptiske til EU, fordi de ønsker at forbedre det. Jeg kan selv se en masse ting, der kunne blive bedre. Men jeg kan ikke acceptere premissen, at “så kan det være det samme og så melder vi os bare UD!”

Jeg mener at EU og Unionstanken er en velsignelse. Jeg er overbevist om at uden det, havde vi haft en krig i Europa, således aom vi traditionelt har haft krige i hver generation. Folkenes forbund og nu FN har ikke kunnet stoppe det vanvid, men EU har. Derfor mener jeg at det er vanvittigt uansvarligt at sige at vil skal fjerne den institution, der har fredet Europa fra krig og gå tilbagew til nationalstater. Det sidste eksempel er Milosevices Serbien. Hvis ikke den politiske elite i Ungarn og Rumæniren, havde indset at det var mere lukrativt at spille med i EU-spillet, så havde vi haft en krig der!

Kommentar skrevet 02/08 2009


Jakob Lindblom, Århus skriver:

Jakob Lindblom skriver:

Kære Poul F. Hansen

Sikke noget sludder, du kommer med her med her i anden omgang også! Nu er jeg EU-modstander og medlem af Folkebevægelsen mod EU. Og jeg er derfor en af dem, som du ikke vil tale med, men sikke noget udemokratisk vrøvl.

Jeg er ikke imod smarbejde, men jeg er imod EU’s nationalistiske stormagtsopbygning, og jeg ønsker et andet og mellemstatsligt samarbejde, der hviler på demokrati og retsorden, og ikke ligesom EU, som bygger på centralisering og et massivt demokratisk underskud.

EU er faktisk ikke noget fredens projekt, og vi kan lige som Norge spille en større fredsrolle udenfor EU, i stedet for at binde os op på fransk udenrigspolitik. EU har faktisk en militærdoktrin, som ligner George Bush’s, hvilket er veldokumenteret og kan læses om her på denne fine publikation, som kan downloades gratis:

http://publikationer.folkebevaegelsen.dk/Pixibog-mili-08.pdf

Samtidig er påstanden om krig uden EU uholdbar. Der skeles overhovedet ikke til de makropolitiske interesser, som gør sig gældende eller den rolle, som den kolde krig, Nato, FN eller blot læren af 2. verdenskrig har betydet.

Men kære Poul F. Hansen, læs linket, så kan det være vi kan diskutere på et oplyst grundlag.

Venlig hilsen

Jakob Lindblom
Folkebevægelsen mod EU

Kommentar skrevet 02/09 2009


Leo Bram, Augustenborg skriver:

Leo Bram skriver:

Jeg hører ofte EU tilhængere argumentere for at EU sikrer freden i Europa og derfor jo mere EU - des mere fred.
Poul F. Hansen skriver sågar i sit svar til Hanne Dahl at han er overbevist om at EU har sikret at vi ikke har haft krig i denne generation.

EU eller EF har vel næppe i sin grundtanke haft til primær funktion at undgå krig? Det var vel mere en handelsorganisation det var tænkt som?

Selv tror jeg at Nato, murens fald, FN, kommunikationsalder, mm. - har haft betydelig større indflydelse på den fred vi har oplevet og oplever nu, end EU. Hvis EU overhovedet har haft indflydelse på det? Jeg tror det næppe
Lad være med at prøve at sælge EU tanken på at det er en garant for fred - det er noget ævl og bare fordi andre argumenter er ved at være for tynde.

Hvis man endelig skal prøve at vægte EU som fredsmager var det så ikke noget med at Tyskland og Frankrig ævlede i for lang tid inden et folkmord i Kosovo kunne stoppes? EU blev aldrig enig om en kosovo indsats før det var for sent, og derfor måtte USA træde til uden FN mandat. Det fortæller lidt om hvor tandløs en EU hær vil blive når de store EU lande skal enes om en militær indsats.

Kommentar skrevet 02/09 2009


Daniel O,Connor, København skriver:

Daniel O,Connor skriver:

The European Industrialist and his ” buddies ” down at the European Council,have a Satchi & Satchi style think tank,as used by Regan,Thatcher and Schluter.Conspiracy theory ? Come on get real…everybody has one.
Step 2 )Realize that the Left-Wing,Multicultural,Progressive,Liberal,are no longer a cultural minority,but have now become ( everybody under 57 ).
Step 3 )Learn how they think and which of the “five mantras ” and “seven cliches “,of their intellect,to play on,in order to promote your agenda.
If want to bulid 100 atomic power stations,talk about global warming and co2 levels.
If you wish to create a Eurabian power block,secure gas and oli supplies,together with a cheap and competitive source of immigrant labour.Then you must condemn nationalism and pride of culture as Facist xenophobia.Not forgeting naturally control of the media,educational institutions,N.G.O.,s.
If you wish to counteract anti-E.U. sentiment,then just remind Europeans,with momotonous regularity,that just bellow the surface,we are such primitive,psychopathic,savages,that if we don,t desolve the idea of the “nation state ” and accept an unelected USSR style centralized goverment of priveleged Elite,s,that we will be running loose in the streets shooting and murdering each other.
Now,I know that in the European Council,there is nobody named Bush or Neo-Con,but does that mean they would never lie to you?
Really,the things you can get people to do if you scream out Nazi,Facism and Nationalism.

Kommentar skrevet 02/09 2009


Per Jespersen Elneff, Løgstrup skriver:

Per Jespersen Elneff skriver:

Hej Poul F Hansen
EU er rendyrket MINDRETALS DIKTATUR.
Det er et MINDRETALS DIKTATUR der sidder i EU og de ødelægger simpelhen EU som skulle være en velsignelse.
Lad folkets stemme blive hørt i EU.
Poul DIKTATUR betyder at folket ingen stemme/stemmeret har i EU og andre lande.
Alt hvad der kunne være naturlig såsom ren grundvand og mad og naturlige slik til børn og naturlige lægemidler eller at det er naturlig at alle mand er på sin plads, mødepligt hver gang der er møde i EU ellers blive trukket i løn.
Teknologien er så langt fremme at magten kan tages fra DIKTATURET og naturlig gives til mennesket og demokratiet, som er alle mennesker, så vil EU kunne leve!

Kommentar skrevet 02/11 2009


Carl Henrik Hansen, ganløse skriver:

Carl Henrik Hansen skriver:

At tale om EU-modstand og Nazisme i en sætning, må siges at være en bundskraber.
Et tæt sammenhold i Europa er naturligvis en god ting, men indtil videre må man konstatere at Danmarks indflydelse er meget vanskelig at observere,og vi kan da se at vi ikke mere selv må bestemme hvad der kommes i vore fødevarer, og vi må se hjælpeløst til medens tyve og røvere huserer i vores land, så velbekommen
Carl Henrik Hansen

Kommentar skrevet 02/15 2009


¨Poul Leo Nielsen, københavn skriver:

¨Poul Leo Nielsen skriver:

Jeg er af den opfattelse, at EU styres af en multikulturel kult, der ingen respekt har for de 27 nationalstaters demokratiers individuelle kultur, og kun kan se EU -Projektet igennem økonomiske briller.
EUs manglende respekt kan aflæses gennem den ( udemokratiske måde ) som ( Euromediterranienaftalen ) er blevet gennemført på i EU, og på EUs arrogante behandling af folkevalgte nationale Politikere, som er dokumenteret af ( Hanne Dahl )i hendes seneste bogudgivelse ( EU i øjenhøjde )

Ungdomspolitikere burde lege en leg, der sagde, hvordan kan der bygges et demokratisk EU ??? Første skridt i en sådan udvikling bør starte med,at nedlægge det nuværende EU, og dernæst opbygge EU forfra, ud fra Demokratiske grundprincipper.

Poul F Hansen tror du,at demokratiet er stjålet af en multikulturel kult, som aflønnes af 27 nationalstater for at underminere 27 nationalstaters demokratier ???

Har du foretaget en rational analyse af dette spørgsmål, eller er EU i sin nuværende struktur ikke mere til debat, inde i tanke-banerne i dit hoved ???

Kommentar skrevet 02/23 2009


Casper | Borgerlig bums, Kbh. K skriver:

Casper | Borgerlig bums skriver:

Poul F. Hansens indlæg var oprindelig skrevet på Facebook, men nu er det slettet. Det kan stadig læses her på min blog:

V-kandidat: Dialog med nazister og islamister, men ikke med EU-modstandere

Kommentar skrevet 03/13 2009


Skriv din kommentar

Skriv kommentar

Skriv kommentar

Navn:
E-mail:
By:
Hjemmeside:

Skriv din kommentar:

Husk mine personlige oplysninger

Send mig en mail når andre skrive en kommentar

Please enter the word you see in the image below:


For at få profilbillede på din kommentar skal du oprette en bruger på gravatar.com og skrive din email.