VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Johan Gaunitz

Johan Gaunitz

Jeg har nu boet i Danmark i 24 år, men har beholdt mit svenske statsborgerskab.
Jeg er oprindelig uddannet indenfor forsikring, men har i mange år arbejdet med vejleding, kunderådgivning og aktivering. Er i dag ansat i en privat virksomhed som parkeringsvagt.

Jeg har 4 børn , der ikke længere er hjemmeboende, 2 børnebørn samt en kat. Mine interesser er kajakroning og at vandre i skov og mark samt i de svenske fjelde om sommeren og at stå på ski og skøjter i vinterhalvåret.
Jeg har i mange år været faglig interesseret og aktiv samt beskæftiget mig med blandt andet spørgsmål som integration i Netværk i Fagbevægelsen (NIF) og Integrationsrådet på Frederiksberg. Har desuden været engageret i forældreråd og skolebestyrelser i perioden 1988-2007, herunder som formand for skolebestyrelsen på Tre Falkeskolen på Frederiksberg.

Jeg har i snart 40 år været aktiv bloddonor og er tilmeldt rygmarvsregistret da jeg mener det nærmest er en pligt at hjælpe sine medmennesker.

Hvorfor jeg stiller op
Jeg har altid gået meget op i demokrati og ytringsfrihed, hvilket er en del af min motivation for at stille op til valget til EU-Parlamentet. Den anden grund til at jeg opstiller er, at jeg mener at EU er et alt for vigtigt spørgsmål til at overlade det til levebrødspolitikere og cand. polit.´er eller at bruge det som retrætepost for ministre.

Mit engagement for demokrati og ytringsfrihed betyder, at jeg ser det som meget vigtigt med en ny demokratisk traktat.  EU blev jo ikke oprettet af demokratiske grunde men for at støtte industri og landbrug.  Derfor har EU efter min mening stadig et kæmpe efterslæb med et markant demokratisk underskud.

Lidt mere om min baggrund
Min far var forfatteren og entomologen C. B. Gaunitz der, som svenske junilistens formand - Sören Wibe - kommer fra det nordlige ” Norrland”  i Sverige.  Samtidig har jeg også nogle danske aner. Min bedstefar var artisten Maximillian Fuchs der med artistnavnet Max Renard optrådte i Tivoli med sine hunde.  Det betyder at for eksempel skuespilleren Louis Miehe-Renard var så min sjove [halv]fætter.
Jeg har besøgt de fleste af EU´s medlemslande, herunder Malta, og rejst rundt på egen hånd i Sydamerika 1996-97.
Jeg har deltaget i FN-missioner i Egypten ( 1977 ) og Cypern (1990 ) og også besøgt Iran og Syrien.

Kontakt kandidaten

Telefon: kommer snarest
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Debat
Blog
aktuelt