VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Debatindlæg

Det handler også om EU

Indlæg Bornholms Tidende 3.  juni 2009, af Hanne Dahl.

På søndag er der som bekendt valg til Europa-Parlamentet - og hvad så, synes manges umiddelbare reaktion at være. Men, med fare for at lyde som et fortærsket slogan, så faktisk en hel masse.

Kære Morten Messerschmidt

Indlæg af Keld Albrechtsen, kandidat ved valget til Europa-Parlamentet for JuniBevægelsen, bragt i Ekstra Bladet 3. juni 2009

Kære Morten Messerschmidt
Jeg har i de sidste uger lagt mærke til den reklamekampagne, som DF kører rundt omkring i landet med dit billede og sloganet: Gi? os Danmark tilbage.
Jeg har bare et spørgsmål: Hvem er det, der har taget det? Og hvorfor melder du dem ikke til politiet, for man kan da ikke bare gå og tage folks lande. Det er da ikke i orden.

Rød, blå -eller EU?

Indlæg af Hanne Dahl i Frederiksborg Amts Avis og Sjællandske 2.  juni 2009

Det er som om, EU-valgkampe i Danmark altid ender med delvist at dreje sig om » debatten om debatten « ; diskussionen om, hvad det overhovedet er vi skal diskutere.
Så ikke nok med at valgløfterne og de gensidige angreb flyver gennem luften, der er som oftest også en heftig debat om, hvad vi overhovedet bør diskutere.
Og måske især også, hvad nogle mener vi ikke bør diskutere.

7. juni - de store linjer er vigtige

Debatindlæg af Hanne Dahl, bragt i Politiken 28.  maj 2009, kultur, side 11

Parlamentsvalget handler også om EU’s store spørgsmål - f. eks. om Lissabontraktaten.

DET ER NÆSTEN som en naturlov; tilsyneladende skal en dansk EU-valgkamp også være en ’ debat om debatten’. Ikke nok med at valgløfter og gensidige angreb flyver gennem luften. Der er også en debat om, hvad vi overhovedet bør diskutere. Og måske især, hvad nogle mener, vi ikke bør diskutere.
Her op til EU-valget er der eksempelvis en række partier og politikere, der ikke mener, at debatten også må handle om Lissabontraktat, euroen, eller EU i almindelighed.
Debatten skal derimod, hvis man spørger dem, kun handle om ’ konkret politik’. Ofte høres det, at det hele i virkeligheden gælder spørgsmålet om et Europa i enten ’ rødt’ eller ’ blåt’.

EU skal være langt mere demokratisk end i dag

Debatindlæg af Hanne Dahl i JydskeVestkysten 28.  maj 2009

Når vi den 7. juni skal til stemmeurnerne og sætte kryds ved dem, der skal repræsentere os i EU de næste fem år, er der flere ting at tænke over. Ikke mindst, hvad det er for et signal, man vil sende med sit kryds og hvilken politik man vil støtte.
Selv om mange påstår, at det handler om valget mellem »rød« eller »blå« så handler det også om noget helt andet: Nemlig mere eller mindre EU. Samt om, hvorvidt det skal være et EU, der giver mening, eller et EU, der blot sættes til alt.

Slagteriarbejderne svigtes af EU-liberalisme

Indlæg af parlamentskandidat Erik Bach i Frederiksborg Amts Avis 22. maj 2009 og Dagbladet Arbejderen den 27.  maj

Den frie bevægelighed på EUs arbejdsmarked undergraver slagteriarbejdernes løn, når arbejdsgiverne kræver omkostningerne(og dermed lønnen) ned med 25 %, fordi de kan få slagtet svin billigere i Tyskland. Den afgørende forskel mellem danske og tyske slagterier er de østeuropæiske kolonnearbejderes løn. Den ligger på under 1/3 af den danske løn.

SF holder på den forkerte hest

Debatindlæg af EP-kandidat Rasmus Paludan, bragt i Ekstra Bladet 26.  maj 2009,

Om valgkamp og mudderkastning

Indlæg af Hanne Dahl, bragt i Nordjyske stiftstidende 24. maj 2009

Europabevægelsens Martin Ullerup rettede forleden et groft angreb på JuniBevægelsen. Det angreb kræver et svar. Det er helt fint, at Martin Ullerup er uenig med JuniBevægelsen, sådan er demokratiet. Til gengæld er det ganske enkelt usandt, når Europabevægelsen beskylder os for manglende politisk åbenhed. Jeg ser det da også mest som et forsøg på mudderkastning.

EU ufolkelig

Indlæg af Hanne Dahl, medlem af EU-parlamentet for JuniBevægelsen og spidskandidat. Bragt i Nordjyske Stiftstidende 15.  maj 2009.

Det undrer mig ikke, at danskernes opbakning til Euroen og de andre forbehold smuldrer. EU er ganske enkelt ikke de europæiske borgeres projekt, og det skal vi have lavet om på. JuniBevægelsen foreslår en ny start på samarbejdet i EU.

Rohdes hegnspæle er valgflæsk

Venstres spidskandidat til EU-valget, Jens Rohde, siger 28.4. i Politiken, at han vil sætte hegnspæle op for EU.
Jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv: Hvad er de pæle mon lavet af? Valgflæsk bliver mit bedste bud. Pælene må nemlig være lavet af noget elastisk, der kan bøjes. Ja, helst noget, der kan forsvinde af sig selv. Sagen er nemlig den, at enhver borgerlig politiker, der har villet opnå succes i noget, der handler om EU, har sagt noget om begrænsninger i EU’s magt.

Side 1 af 20 sider  1 2 3 >  Last »