VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Euro-høring er et slag i luften

Euro-høring er et slag i luften

Skrevet den 22/01 2009 af Keld Albrechtsen

Torsdagens stort anlagte Euro-høring på Christiansborg lider under en kraftig skævvridning i starten af høringen, og må ellers forventes at være spil for galleriet – og et slag i luften

Der er jo især to ting at bide mærke i; selv om deltagerne i de korte debatter er sammensat nogenlunde afbalanceret, så overskygges det helt af de tre voldsomme partsindlæg som høringen starter med. At man vælger at starte så massivt med tre tilhængere, siger noget om at der mest af alt er tale om en form for bestillingsarbejde – lidt som vi så med rapporten om de danske undtagelser,” siger JuniBevægelsens formand Keld Albrechtsen.

Dernæst kommer så at som situationen er for tiden, er der jo reelt set ikke noget grundlag for at udskrive en folkeafstemning om Euroen. Hvad befolkningen ifølge de seneste undersøgelser da i øvrigt heller ikke ønsker.

Sagen er jo meget enkel. Argumenterne for og i mod Euroen er i praksis uændrede, i forhold til sidst vi stemte om emnet. Og det hysteri som mange af de danske euro tilhængere søgte at piske op i slutningen af 2008, ja det blev hurtigt manet til jorden igen.

Vi forventer ikke at høringen vil flytte noget som helst i det politiske landskab. Og den vil heller ikke kunne levere regeringen nogen som helst gyldig undskyldning, for at løbe storm mod danskernes gentagne afvisninger af Euroen. Og dermed er hele høringen i praksis nok mest af alt et slag i luften,” lyder det fra Keld Albrechtsen

 

Læs også Folketingets Eurohøring