VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Skal blomsterreklamer betales af EU-penge?

Skal blomsterreklamer betales af EU-penge?

Skrevet den 06/02 2009 af Hanne Dahl

Det er naturligt at blomsterproducenter og -butikker er interesserede i at få folk til at købe flere blomster, men er det også EU’s opgave at putte penge i en reklamekampagne for forårets duftende tulipaner?

I denne tid kan en reklamekampagne med opfordringer til at købe tulipaner ses rundt omkring i Danmark. Den er støttet af EU-midler - helt præcist 2,4 millioner fordelt på Danmark, Sverige og Finland - og en lignende kampagne er på tegnebrættet til 2010.

Hanne Dahl, JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet, protesterer over dette absurde spild af EU-borgernes penge og har nu også stillet spørgsmål til EU-Kommissionen om miseren.

“Det er absurd at lade EU-penge betale en reklamekampagne for at købe tulipaner. Den slags må blomsterproducenter og -butikker selv punge ud for - det er en grotesk måde at smide penge væk på, som fremviser en enorm mangel på respekt for EU-borgernes penge”, udtaler Hanne Dahl.

Hanne Dahls spørgsmål til EU-Kommissionen kan læses her:

“Vil Kommissionen give en forklaring på, hvorfor EU-midler bruges til at finansiere en reklamekampagne for at købe tulipaner, som netop nu finder sted i Danmark? Hvem gavner det udover blomsterproducenter og -butikker at spendere 2,4 millioner danske kroner på at opfordre til køb af tulipaner i Danmark, Sverige og Finland - samt et tilsvarende beløb til en kommende kampagne i 2010?”

EU-midlerne er desuden ansøgt af Internationalt Blomsterløg Center, som nok må formodes at have en vis kommerciel interesse i kampagnen for at tage tulipaner med hjem…

Mere info om kampagnen kan findes her (se nederst):
- http://www.havebureauet.dk/00160/00558/

Og her med gengivelse af plakaterne:
- http://www.normark.info/index.htm