VIDEOER FRA J.DK
Kalender
NYT FRA HANNE DAHL

Bestil her nyhedsbrevet om mit fokus i EU-Parlamentet.

HANNES BLOG

Abonnér her på tanker om stort og småt fra min hverdag i EU.

Blog med Hanne Dahl
Styr på assistenters lønforhold i EU-Parlamentet?

Styr på assistenters lønforhold i EU-Parlamentet?

Skrevet den 16/12 2008 af Hanne Dahl

Tirsdag morgen har et stort flertal af Europa-Parlamentets medlemmer stemt for en statut for at sætte mere orden på assistenters løn- og ansættelsesforhold i Parlamentet. Det vil sikre mere ordnede forhold, ved at Europa-Parlamentet og ikke det enkelte medlem af Parlamentet står for administrationen af de ansattes kontrakter. Men det gælder kun for assistenterne, som arbejder i Bruxelles, Strasbourg og Luxembourg.

“Lønnen reguleres og giver godt nok mere ensartede vilkår for assistenterne, men det er kun for de ansatte i Bruxelles, Strasbourg og Luxembourg”, udtaler Hanne Dahl, JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet.

“Det vil stadig være muligt for f.eks. et græsk medlem af EU-Parlamentet at ansætte en medarbejder i hjemlandet til det rene ingenting. Eller svindle med pengene ved f.eks. at ansætte et familiemedlem eller ens tandlæge for at hive penge ud af systemet på den måde”, fortsætter Hanne Dahl.

Der er ikke mange medlemmer, som har stemt imod forslaget og Hanne Dahl støtter også op om at forbedre assistenternes løn- og ansættelsesforhold - på trods af sin kritik.

“Jeg stemmer for forslaget da det giver mere ensartede vilkår for EU-Parlamentets assistenter, men det kan stadig gøres bedre. Vi kan ikke stille os tilfredse med græske assistenter til 900 kroner om måneden eller en onkel der er på lønningslisten rent proforma”, slutter Hanne Dahl.

For yderligere information eller kommentarer kontakt venligst:

MEP Hanne Dahl, +45 2288 1538

eller

Jonas Ludvigsen, Kommunikationsmedarbejder, +32 488 368 219